Yaşam

Sakıp Sabancı Müzesi’nde ‘Türk Resmi Sohbetleri’ başlıyor

Sakıp Sabancı Müzesi’nin “Modernizmin İzinde Türk Resmi” standı kapsamında düzenlenen “SSM’de Türk Resmi Söyleşileri” başlıklı konferans serisi başlıyor. 25 Mayıs – 13 Haziran tarihleri ​​arasında saat 16:00’da ücretsiz olarak gerçekleştirilecek konferanslar, Türk sanat tarihinin farklı dönemlerindeki orta kuşak etkileşimlerine ve değişim anlarına odaklanacak.

OSMAN HAMDİ BEY’İN HİKAYESİ ANLATILACAK

Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan modernleşme sürecinin kronolojik olarak ele alınacağı konferanslar dizisi, 25 Mayıs Perşembe günü Prof. Dr. Zeynep İnankur’un “Çok Yönlü Bir Kimlik: Müzeci, Arkeolog, Eğitimci ve Ressam Osman Hamdi Bey”. Konferansta Osman Hamdi Bey’in yaşam öyküsünün yanı sıra Batı sanat piyasası için ürettiği fotoğraflar, konuları ve teknikleri tartışılacak.

HÜSEYİN ZEKAI PAŞA’NIN FOTOĞRAFLARI ÜZERİNE

Hasret İnay Erten’in “Hüseyin Zekâî Paşa’nın Tabloları, Koleksiyonerliği, Fotoğrafları ve Sanat Eserleri Üzerine” konulu konferansı 30 Mayıs Salı günü gerçekleşecek. Askerliğin güçlü temsilcilerinden Hüseyin Zekâî Paşa’nın resimlerinin yanı sıra Dr. Türkiye’de Batılı anlamda tuval fotoğrafçılığının gelişmesinde değerli bir yeri olan, özellikle natürmort ve peyzaj çalışmalarıyla tanınan ressamlar kuşağı; Arşivcilik, belgeleme, fotoğrafçılık, müzecilik, koleksiyonculuk, fotoğraf öğretmenliği ve sanat yazarlığı gibi farklı alanlardaki çalışmaları gündeme getirilecek.

19. YÜZYIL OSMANLI ASKERİ BOYALARI

Konferans serisi 1 Haziran Perşembe günü Dr. Öğretim Üyesi Ali Kayaalp tarafından gerçekleştirilecektir. “Osmanlı Resminin Şafağı: Asker Ressamlar” başlıklı konferansta, büyük ölçüde militarizmin gerektirdiği koşullarda gelişen Osmanlı Devleti’nin modernleşmesi, pratik nedenlerle askeri okullarda resim dersleri verilmeye başlanmış ve Bir süre sonra bir sanat dalı olarak resme ilgi duymaya başlayan bir ressamlar kuşağının ortaya çıkışı, Çallı Kuşağı başta olmak üzere gelecek kuşak ressamların ressamların önünü nasıl açtığı üzerinde durulacak.

Dr. Ayşenur İlkan’ın “Bohem Ressamı, Efsane Öğretmen, Sıradışı Kişilik: Çallı İbrahim” başlıklı söyleşisi 6 Haziran Salı günü online olarak gerçekleştirilecek. Konuşmada, yaşadığı dönemde ülkenin en tanınmış ressamlarından biri olan İbrahim Çallı’nın hayatı, yetişme koşulları, eserleri, öğretisi ve yeri ayrıntılı olarak incelenecektir.

13 HAZİRAN SONU

“SSM’de Türk Resmi Konuşmaları” 13 Haziran Salı günü Dr. Bahadır Sürelli’nin “Süleyman Seyyid ve Fenn-i Menâzır” başlıklı konuşmasıyla tamamlanacak. Söyleşide, kırk yılı aşkın bir süredir, çoğu Harp Okulu’nda talebe yetiştirmiş ve natürmort çalışmalarıyla tanınan Osmanlı ressamı Süleyman Seyyid’in perspektif üzerine eseri Fenn-i Menâzir ele alınacak. (KÜLTÜR SANAT HİZMETİ)

habermanavgat.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu